ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
· 10 Γαρίδες μεσαίες
· 10 Μανιτάρια
· 2 κόκκινες Πιπεριές
· 1 ποτηράκι Λευκό Κρασί
· 3 κουταλιές Μαργαρίνη
· 2 κουταλιές Μαγιονέζα
· 1 κουταλιά Μουστάρδα
· 2 Ντομάτες
· Αλάτι-Πιπέρι
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:
Πλένουμε τις γαρίδες , κόβουμε το κεφάλι τους , αφαιρούμε το κέλυφος , την ουρά και το έντερο τους.Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και στην συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες.Πλένουμε τις πιπεριές , τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Ζεματάμε τις ντομάτες σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό.Κατόπιν , τις βγάζουμε , τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε σε ένα μπολάκι.
Σε ένα τηγάνι-σαγανάκι , λιώνουμε την μαργαρίνη και σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες.Προσθέτουμε τα μανιτάρια , τα κομματάκια πιπεριάς και τα σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά έως ότου εξατμιστούν τα περισσότερα από τα υγρά.Χαμηλωνουμε την φωτιά,ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες , αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ την μαγιονέζα με την μουστάρδα , τα ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατεύουμε και τέλος.Συνοδεύουμε με ρύζι(μπασμάτι).
3 σχόλια:
Νόστιμο ακούγεται! Θα το φτιάξω! Thanks!
polu kalo polu, delivery kanete?onyx
mwro mou se agapw k perimenw na mou ta ftia3eis esu etsi????xixixi!!!
Δημοσίευση σχολίου