Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Μπακαλιάρος κοκκινιστός με κρεμμύδια




ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
:

· 1 κιλό Μπακαλιάρου σε φιλέτα

· 5 Κρεμμύδια

· 5 Ντομάτες

· 4 κουταλιές Αλεύρι

· 1 κουταλιά Ζάχαρη

· Λάδι Ελιάς για το τηγάνισμα

· Αλάτι-Πιπέρι

· Καυτερή Πιπεριά ψιλοκομμένη

· Κλωναράκια Μαϊντανού

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε ένα μπολ με κρύο νερό για να ξαλμυριστούν , φροντίζοντας να αλλάξουμε το νερό 4-5 φορές.

Την επόμενη μέρα , ξεπλένουμε τα φιλέτα , τα κόβουμε σε κομμάτια , τα σκουπί-ζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας , τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ελιάς και τηγανίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου , έως ότου ροδίσουν.Κατόπιν , τα βγάζου-με με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια , τα κόβουμε σε φέτες και τα σοτάρουμε στο λάδι που τηγανίσαμε τον μπακαλιάρο , έως ότου μαραθούν.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες , τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη , αλάτι , πιπέρι , ανακατεύουμε και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 25 λεπτά , ρίχνοντας ανά διαστήματα λίγο νερό για να μην πιάσει.

Μόλις δέσει η σάλτσα , ρίχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά έως ότου απορροφηθούν τα υγρά και δέσει η σάλτσα.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε , γαρνίροντας με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται νόστιμο, χρήσιμες οδηγίες thanks, keep it up