Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2008

Φιλέτο Stroganov


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

· Μισό κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο

· Μισό κιλό φρέσκα μανιτάρια

· 250 ml κρέμα γάλακτος

· 1 κρεμμύδι μέτριο

· 4 κουταλιές λάδι ελιάς

· 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού

· 1 κουταλιά μουστάρδα

· Χοντρό αλάτι

· Πιπέρι

· Μαϊντανός(γαρνίρισμα)

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Πλένουμε τα φιλέτα , τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας , τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τις φέτες του κρέατος μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.

Μόλις ψηθούν τις βάζουμε σε ένα πιάτο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές.Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε το κρεμμύδι , ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια , κομμένα σε φέτες , σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σοταριστούν 4-5 λεπτά. Στην συνέχεια σβήνουμε με τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 6-8 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι την μουστάρδα , ανακατεύουμε και βάζουμε τις φέτες του κρέατος.Τις γυρνάμε και από τις 2 πλευρές και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά , ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.Συνοδεύουμε με ταλιατέλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: