Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Κρέμα Catalana



Η συνταγή που ακολουθεί είναι μία νόστιμη κρέμα απο την όμορφη Ισπανία και ευχαριστω την αγαπημένη μου ξαδερφούλα Έλενα που μου την πρότεινε.Όπως θα δείτε είναι αρκετά εύκολη στην υλοποιησή της!Δοκιμάστε την..


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

· 1 λίτρο γάλα

· 6 κρόκοι αυγών

· 50 γραμμάρια corn flower

· 200 γραμμάρια ζάχαρη

· Ξύσμα από μισό λεμόνι

· Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

· Κανέλλα

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα 900ml γάλα , τα ξύσματα και την κανέλλα. Μόλις βράσουν τα τραβάμε από την φωτιά.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη πολύ καλά.Αφαιρούμε από το γάλα την κανέλλα και τα ξύσματα και το προσθέτουμε μέσα στα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια.

Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.Ανακατεύουμε το corn flower με το υπόλοιπο γάλα(100ml) , το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που βράζει και ανακατεύουμε να δέσει η κρέμα αλλά όχι να βράσει.

Σερβίρουμε σε ατομικά φορμάκια , αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ψυγείο για 3 ώρες.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και καίμε με φλόγιστρο ή σε πολύ δυνατά προθερμασμένο grill

2 σχόλια:

Evangelos Tselentis είπε...

Μιαμ μιαμ! Θα το δοκιμάσω, ίσως με μια αλλαγή!!! :)

Ανώνυμος είπε...

just perfect...