Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Κοτόπουλο με σάλτσα curry



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

· 2-3 φιλέτα κοτόπουλου

· 3-4 κουταλιές λάδι ελιάς

· Αλάτι-πιπέρι

· 2 ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου(ζεστό)

· 4 κουταλιές αλεύρι

· 2 κουταλιές Βιταμ

· 1 κουταλάκι κάρυ

· 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος

· Φιστίκια κάσιους

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου,τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας,τα αλείφουμε με λάδι και τα αλατωπιπερώνουμε.


Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι grill σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα φιλέτα έως ότου πάρουν χρώμα.Στην συνέχεια,χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.Μόλις ψηθούν , κατεβάζουμε το τηγάνι grill από την φωτιά και κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια.

Στο μεταξύ , ετοιμάζουμε την σάλτσα κάρυ.Σε μία άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το Βιτάμ σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι , ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα , έως ότου γίνει το μείγμα ομοιογενές.Στην συνέχεια , ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό , ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τα κάσιους , τριμμένα στο μπλέντερ και το κάρυ.

Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει , ανακατεύοντας τη και αφαιρώντας το λίπος από την επιφάνειας της με μία τρυπητή κουτάλα.Μόλις δέσει η σάλτσα , κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά , ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα φιλέτα , περιχύνοντας τα με την σάλτσα και γαρνίρουμε με ολόκληρα κάσιους και φύλλα μαϊντανού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Poly kalo. THNX!