Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Σουτζουκάκια Σμυρναίικα με ρύζι






ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

· ½ κιλό κιμά

· 4 φέτες ψωμί άσπρο

· 1 αβγό

· 3 σκελίδες σκόρδο

· ½ κουταλάκι κύμινο

· 3-4 ντομάτες

· 1 κρεμμύδι

· 1 κουταλιά πελτέ

· 1 ποτηράκι λευκό κρασί

· Αλάτι-Πιπέρι

· 1 φλιτζάνι νερό

· 2 κουταλιές μαργαρίνη

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Βγάζουμε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού και μουσκεύουμε την ψίχα σε ένα μπολ με νερό.Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά,το αβγό,το σκόρδο,το κύμινο το αλάτι και το πιπέρι.

Στραγγίζουμε την ψίχα από το νερό,τη βάζουμε στο μείγμα με τον κιμά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας έως ότου ενωθούν.

Στην συνέχεια πλάθουμε η ζύμη σε σουτζουκάκια, σε στενόμακρο σχήμα μήκους 5-6 cm.Κατόπιν τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι, σε μέτρια φωτιά έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα.

Αφού τα τηγανίσουμε τα βάζουμε σε μια πιατέλα και ετοιμάζουμε την σάλτσα.

Σε μια ρηχή κατσαρόλα λιώνουμε την μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μπλέντερ έως ότου χρυσίσει.Προσθέτουμε τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες στο μπλέντερ, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.Αφήνουμε έως ότου εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο στο νερό, το αλάτι και το πιπέρι.Βράζουμε την σάλτσα μας για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην μας κολλήσει.

Στην συνέχεια, βάζουμε στην κατσαρόλα τα σουτζουκάκια και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά περίπου έως ότου δέσει η σάλτσα.Κατά την διάρκεια του βρασμού φροντίζουμε να κουνάμε την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν.Όταν βράσουν, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τα σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

wraiaaaaa ta soutzoukakia....mas anoixes tin orexi!!!!!!!!
meta apo auto omws to koino perimenei dikaologimena kai kati kainoyrio se glyko..drosero kai kalokairino.....gia na doume....!!!:O}

Ανώνυμος είπε...

periploko, se video den to exeis ?

---
Lex

Θάνος Μάρκου είπε...

Όχι δυστυχώς..