Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Πανακότα με σαφράν







ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

· 1 λίτρο κρέμα γάλακτος

· 8 φύλλα ζελατίνας

· 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

· ½ γραμμάριο σαφράν σκόνη

· 1 1/3 ποτήρι νερού ζάχαρη

· 1 1/3 ποτήρι νερό



ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι ( 1 1/3 ποτήρι νερό – 1 1/3 ποτήρι νερού ζάχαρη) μέχρι να γίνει ελαφρά πηχτό.Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κάνουμε καραμέλα.Την αδειάζουμε στο σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς.Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό ,προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό με ένα κουταλάκι.Το αφήνετε να γίνει χλιαρό

Ανακατεύουμε 3 κουταλάκια σούπας κρέμα γάλακτος με 1 κουταλιά ζάχαρη και το σαφράν.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ½ ποτήρι νερό , ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος και μουλιάζουμε τις ζελατίνες.Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να βράσει , ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.Όταν πάρει μια βράση ρίχνουμε το μείγμα από την ζάχαρη και το σαφράν.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά και προσθέτουμε την μουλιασμένη ζελατίνη.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά.Το αδειάζουμε στη φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.Για να σερβίρουμε το γλυκό,το αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα και το περιχύνουμε με την καραμέλα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala prepei na einai teleia afti i syntagi xaderfaki!!tha tin dokimasw amesa!!

annoula είπε...

elpizw ontws na einai polu kalh gt h panakota genikws einai to agaphmeno mou gluko 8a to ftia3w k 8a sou pw :)

Ανώνυμος είπε...

telika to safran ti einai??
"mystery"