Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Προφιτερόλ




ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

· 20 Σου έτοιμα

· 2 ½ φλιτζάνια Γάλα ζεστό

· 6 κρόκους Αυγών

· 1 φλιτζάνι Ζάχαρη

· ½ φλιτζάνι Αλεύρι

· 500 γραμμάρια Κουβερτούρα

· 3 ½ κουταλιές Μαργαρίνη

· Σαντιγί

· Αμύγδαλα Φιλέ

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:


Για να φτιάξουμε την κρέμα , ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει να βράζει και το κατεβάζουμε από την φωτιά.

Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους αυγών και τα χτυπάμε καλά με τον αναδευτήρι ή με το μίξερ έως ότου λιώσει η ζάχαρη και ασπρίσει το μείγμα.Κατόπιν , προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι , ανακατεύουμε καλά και μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν , προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια , μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου δέσει και γίνει κρέμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.Γέμιζουμε τα σου με την κρέμα και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Εν τω μεταξύ , ετοιμάζουμε το γλάσο.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στην συνέχεια ρίχνουμε την μαργαρίνη ανακατεύοντας συνεχώς , μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Βγάζουμε τα σου από την κατάψυξη , τα μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολ και προσθέτουμε από πάνω 3 κουταλιές από το γλάσο απλώνοντας το ομοιόμορφα. Σερβίρουμε τα προφιτερόλ γαρνιρισμένα με ροζέτες από σαντιγί και αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: